Ny order – Strängbetong levererar stommen till Kungsbacka Badhus

Nya badhuset i Kungsbacka som står klart 2020 med stomme från Strängbetong. Illustration: PP Arkitekter

"- Vi kom in i ett tidigt skede vilket gjorde att vi tillsammans med beställaren kunde utforma stommen så optimalt som möjligt", säger Martin Johansson, affärsansvarig, om Strängbetongs nya order Kungsbacka badhus.

Strängbetong har fått förtroendet att leverera det nya badhuset i Kungsbacka, som ska stå klart 2020. Ett badhus som bland annat kommer att innehålla en 50 meters bassäng, och en ny familjedel. Byggherre är Kungsbacka Kommun och beställare är Betonmast Göteborg AB.

Projektet innehåller de flesta elementtyperna ur Strängbetongs produktsortiment och i synnerhet har vi med sk STT plattor som är en takprodukt. Den klarar långa spännvidder och ger ett sadelformat tak. I och med att STT-plattan är i betong är den uthållig i fuktiga miljöer om badhus ju är; betong möglar inte.

– Vi på Strängbetong är mycket glada att ha fått förtroendet att leverera stommen till Kungsbackas nya badhus. Vi kom in i ett tidigt skede vilket gjorde till att vi tillsammans med beställaren kunde utforma stommen så optimalt som möjligt, säger Martin Johansson, affärsansvarig.

Stommen kommer att produceras vid flera av Strängbetongs enheter i Veddige, Herrljunga och Örebro. Montagestarten är planerad till november 2018.

Läs också...