Mikael Stöhr ny Chief Executive Officer i Consolis från och med kvartal 3 2020

Styrelsen för Consolis Group har utsett Mikael Stöhr till VD och koncernchef (CEO) för koncernen, med tillträde under tredje kvartalet 2020.

Mikael Stöhr är idag koncernchef på COOR Service Management, som är ledande inom facility management i Sverige och Norden och han har en omfattande internationell erfarenhet av management och transformation av företag i olika branscher.

Matthias Boyer Chammard, medlem i Consolis Group styrelse och Managing Director på Bain Capital Private Equity, säger i en kommentar:

“Vi ser verkligen framemot att Mikael Stöhr börjar hos oss som CEO och leder Consolis i nästa fas av internationell tillväxt. Jag vill också tacka Nicolas Yatzimirsky för hans tid som CEO och för hans fortsatta stöd inom Consolis i rollen som President.”

Mikael Stöhr kommenterar:

Consolis har utvecklat en oöverträffad expertis inom prefabricerade lösningar till byggindustrin, och stärkt sin position som nummer 1 i Europa och andra delar av världen. Jag är glad över att bli en del av Consolis, och att få leda Consolis skickliga teams och dess olika affärsområden in i den förändrade affärsmiljö som uppstår efter covid-19 med målet att alla delar av koncernen kan erbjuda avancerade och hållbara lösningar.”

Nicolas Yatzimirsky, President of Consolis, konstaterar:

Jag är oerhört glad att Mikael Stöhr börjar hos oss för att driva våra olika affärsområden mot nya mål inom respektive marknad: bostäder, kommersiella byggnader samt, anläggning och infrastruktur.”

Bakgrund Mikael Stöhr
Mikael Stöhr är för närvarande CEO och President på Coor – ledande inom facility management – sedan 2013. Han kommer fortsatt att vara styrelseledamot i Ambeas styrelse, ett av Nordens ledande omsorgsföretag.
Stöhr har arbetat som CEO i internationella sammanhang de senaste 15 åren, före Coor arbetade han på Green Cargo och AxIndustries.

Han har haft följande positioner: CEO Coor, CEO Green Cargo, CEO AxIndustries, SVP Axel Johnson International, handelssekreterare Business Sweden i Ryssland, konsult McKinsey och advokat hos Mannheimer Swartling.

Stöhr, född 1970, har examen i juridik och företagsekonomi från Lunds Universitet.

Presskontakt
Consolis – Amanda Jones
Head of Communication and External Affairs
press@consolis.com

Tel. +33.6.22.17.18.44

Consolis

Mer information

Om Consolis
Consolis är en europeisk ledande industrikoncern som tillhandahåller smarta, hållbara prefabricerade betongkonstruktioner för byggnation och infrastruktur. Med mer än 11 000 anställda i 21 länder över hela världen genererade gruppen 1,5 miljarder euro i intäkter 2019.

www.consolis.com

Läs också...