Ny order – Strängbetong levererar stommen till Falkenbergs Kunskaps- och kulturcentrum

Så här fint blir Falkenbergs Kunskaps- och kulturcentrum. Illustration: Fojab Arkitekter

Strängbetong har fått uppdraget att leverera stommen till Falkenbergs Gymnasieskolas nya tillbyggnad, Kunskaps- och kulturcentrum (KKC).

Kunskaps- och kulturcentrum är Falkenbergs kommuns största investering någonsin och kommer att bli ett nytt nav i centrum. I byggnaden kommer delar av Falkenbergs gymnasieskola, huvudbiblioteket och kulturskolan att finnas och den beräknas vara klar i slutet av december 2019.

I Strängbetongs order ingår håldäcksbjälklag med stålstomme, hiss- och trapphusväggar samt stabiliserande innerväggar, trappor i gråbetong. Fasaderna är av lättkonstruktion med platsmurat tegel.

– Vi på Strängbetong är stolta över att få vara med och leverera stommen till Falkenbergs KKC och vi ser framemot att bidra med våra kunskaper inom stombyggnation, säger, Kjell Johansson, affärsansvarig på Strängbetong.

– Det blir såklart extraroligt att få vara med att leverera stommen till den nya byggnaden på Falkenbergs gymnasium eftersom jag själv studerade där en gång tiden, tillägger Kjell Johansson.

Beställare är Serneke Bygg AB och byggherre är Falkenbergs kommun. Montaget av stommen kommer att påbörjas i mitten på augusti 2018.

Läs också...