Andreas, konstruktör

Andreas Nordlund arbetar som konstruktör på Strängbetong i Örnsköldsvik.

Andreas, konstruktör hos Strängbetong i Örnsköldsvik– Jag trivs jättebra! Arbetsuppgifterna är varierande trots att det mest är elementritning jag håller på med, berättar Andreas Nordlund.

Under studietiden i Umeå arbetade Andreas extra på Studentconsulting och fick då uppdrag hos Strängbetong som inknappare.
– Det är en administrativ arbetsuppgift och man avlastar de övriga konstruktörerna, berättar Andreas.

Efter avslutade studier fick Andreas en fast tjänst som konstruktör. Som konstruktör ritar han betongelement med alla nödvändiga detaljer. Den handläggande konstruktören har gjort övergripande ritningar för fasader och planer med tillhörande montagedetaljer där sedan Andreas får uppgiften att sammanställa detta i en ritning för varje unikt element.
– Jag måttsätter varje del som elementet består av så som plåtar, el, urtag, hål med mera. Utöver detta ska bland annat armering ritas i, vilket har beräknats fram av ansvarig konstruktör. Allt för att ritningen ska berätta vad som elementet ska innehålla och vart det ska placeras.

– Att tacka ja till att arbeta på Strängbetong var inte svårt för Andreas.
– Jag hade fått i en fot och fått en inblick i verksamheten. Och som sagt, det är varierande arbetsuppgifter, berättar Andreas.

Andreas nämner att han lär sig nya saker hela tiden och att det alltid finns någon att fråga. Ingen fråga är för dum.

– Vi är ett jättebra gäng här på Strängbetong i Örnsköldsvik!