Robert, hallchef

Robert Sundberg är en återvändare. För några år sedan arbetade han i Strängbetongs fabrik i Örebro men bytte jobb till snickare på en byggfirma.

Robert, hallchef i Strängbetongs fabrik i Örebro

-Sedan fick jag nys om att Strängbetong sökte nya medarbetare till fabriken och så kom jag tillbaka, berättar Robert Sundberg.

Idag arbetar Robert som hallchef och är personalansvarig för ca 20 medarbetare som arbetar som formare, armerare, snickare, och gjutare i fabriken.
– Jag är mycket ute i hallen och leder arbetet. Sedan planerar jag också produktionen tillsamman med övriga i produktionsplaneringen – vad vi ska gjuta, vad vi ska tänka på då etc., berättar Robert.

När gjutningen är klar är det Robert som ansvarar för att kontrollera alla element. Blev de bra åker de vidare i leveransprocessen, men är det nåt som inte blev bra så återkopplar han till arbetslaget.
– Det gäller att ha en bra stämning och ett öppet klimat i arbetsgruppen, det är faktiskt det som jag gillar mest med mitt jobb – att ha personalansvar och att utveckla arbetsgruppen. Det går hand i hand med produktionen, mår medarbetarna bra syns det i produktionen, förklarar Robert Sundberg.

Robert beskriver Strängbetong som en bra arbetsgivare. Han tillägger:
– Det är roligt att jobba här, gemenskapen är stark! Det är därför många väljer att jobba här länge, eller som jag vända tillbaka till Strängbetong.