1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

Vård & Skola

Nya Humanisten

Till Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet har Strängbetong levererat en om- och tillbyggnation. Fakulteten får 12000 kvm nya mötesytor, studieplatser, hörsal, undervisningslokaler samt kontor. Ett stenkast från Götaplatsen, bredvid Näckrosdammen och vackra Renströmsparken, ligger Humanisten.

För att behålla cykelbanan som länkar ihop parken och Göteborgs centrala delar, föreslog arkitektbyrån KUB en kreativ lösning. Tillbyggnaden uppförs där cykelbanan susar fram och framtidens cyklister kan nu helt enkelt cykla igenom (eller under) byggnaden. Här specialtillverkade Strängbetong särskilda L-formade betongbalkar i kombination med stålbalkar för att skapa en stomme som kunde bära byggnaden över cykelbanan.

Nybyggnationen har uppnått högsta möjliga miljöcertifiering – Miljöbyggnad Guld.

översikt Nya Humanisten från KUB arkitekter

Bild från KUB Arkitekt

Ladda ner PDF

Andra Vård & Skola