1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

Kontor & Hotell

Sickla Front II

- Sickla är ett område som vi på Strängbetong väl känner till. Vi har tidigare levererat byggnader som exempelvis Atlas Copcos och Intrum Justitias huvudkontor, säger Anders Lind på Strängbetong.

I likhet med de tidigare kontorshusen så är det även här vackra tegelfasader, tillverkade i Örebro. Det är arkitektföretaget Scheiwiller Svensson som har ritat kontorshusen. Att det är tegelfasader är ingen slump.

– Sickla var tidigare ett industriområde och det känns självklart att använda teglet, för att betona det industriella arvet i området. Vi vill också särskilja det från andra närliggande stadsdelar som exempelvis Hammarby sjöstad som till stora delar har en annan typ av materialpalett och bebyggelse, säger arkitekt Ivo Lejon då på Scheiwiller Svensson.

De två kontorshusen är lika höga, men skiljer sig åt i storlek och uttryck. Den mindre byggnaden har en tegelfasad med mörkt gråsvart tegel som vilar på en hög entrévåning i stram vit betong, medan den större byggnaden får en fasad som är mer uppdelad.

– Utifrån en geometri som var knepig valde vi att dela upp byggnadens fasad i fyra delar för att göra den mer levande i stadsbilden. Inslag av anodiserad aluminium med en kopparfärgad ton agerar avdelare mellan två olika rödbruna tegelkulörer som klär byggnadens fasader.

Ladda ner PDF

Andra Kontor & Hotell